2023: Prins van de Olde Maten

In september 2023 zijn er afstammelingen gekeurd van Prins van de Olde Maten, een hengst van mevrouw L. Matla uit Medemblik. Hieronder vindt u het protocol.

Protocol afstammelingenonderzoek Prins van de Olde Maten 528014201000801

Prins van de Olde Maten
RastypeBouwBespieringBeenwerkStapDraf
Overall
resultaat afstammelingen
7,57,57,5777,5

Advies keuringscommissie:
Met een score die ruim voldoende is adviseren wij deze hengst te handhaven voor de fokkerij. Conclusie: Handhaaft niveau en fokt weinig verbeterend.

Toelichting:
Deze hengst laat een groep nakomelingen zien die voldoende in het type staan en voldoende tot goed kunnen bewegen. Echter was er maar een echte uitschieter te zien waarmee deze hengst onvoldoende heeft laten zien dat hij verbeterend zou kunnen werken binnen de fokkerij. Wel constateren we ook dat er geen dieren tussen zitten met grote fundamentsfouten, aangeboren afwijkingen of te weinig type waardoor we tot de eindconclusie zijn gekomen het advies te geven deze hengst te handhaven als dekhengst.

Besluit:
Het bestuur heeft het advies van de keuringscommissie overgenomen en heeft op basis hiervan definitieve goedkeuring toegekend aan Prins van de Olde Maten, met een dekbeperking van 10 dekkingen per jaar.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes