Inschrijfformulier sportdag

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert het Nederlands Fell pony Stamboek voor de vierde keer een Fell pony sportdag. We nodigen je van harte uit om deel te nemen of te komen kijken!

Voor wie is deze sportdag?

Deze sportdag is voor iedereen met een Fell pony, of je nu wel of geen lid bent van het stamboek.

Moet ik wedstrijdervaring hebben?

De wedstrijdrijders kunnen officieel via de KNHS starten, maar je mag ook onofficieel starten. Dit is dus een uitgelezen kans voor zowel jezelf als voor je pony om ervaring op te doen in een ongedwongen / gemoedelijke sfeer, met officiële jury’s waar je veel van kunt leren.

Wat kan ik allemaal doen op de sportdag?

De ruiters kunnen naar keuze 1 of 2 dressuurproeven rijden. Dit kan officieel (via KNHS) of onofficieel.  Daarnaast kunnen de ruiters nog deelnemen aan een springparcours, deze is onofficieel.

Menners kunnen ook naar keuze  1 of 2 dressuurproeven rijden. Ook dit kan officieel (via KNHS) of onofficieel.  Daarnaast wordt er een onofficieel vaardigheidsparcours gebouwd bij voldoende animo.
Zowel de ruiters als de menners kunnen tevens deelnemen aan een IBOP-proef.

Welke proef moet ik rijden?

Je kunt je inschrijven t/m klasse Z. Je rijdt de meest recente KNHS dressuurproeven. KNHS-leden vinden deze proeven in hun ‘Mijn-KNHS’. Niet-leden van de KNHS zullen wij na inschrijving de juiste proef/proeven toesturen per mail.

Hebben jij en/of je pony nog weinig wedstrijdervaring, dan raden we je aan de BB proef/proeven te rijden. Liever een proef zonder galop? Geef het even aan bij het inschrijven, ook dat is mogelijk!

Voor de jonge ruiters bestaat er ook de mogelijkheid om Bixie proeven te rijden.

Wat houdt de IBOP precies in?

De IBOP proef is een speciale proef waarbij je pony wordt beoordeeld op de volgende onderdelen:
Stap-Draf-Galop-Springen (ruiters) / vaardigheid (menners)-Houding/souplesse-Impuls- Geschiktheid/ karakter/werkwilligheid.

De menners rijden hierbij een dressuurproef en een vaardigheidsparcours, de ruiters rijden een dressuurproef en moeten 8 hindernisjes nemen.

Deze proef is met name interessant als je je pony al op een dusdanig niveau hebt getraind, maar niet officieel via de KNHS bent gestart. Op deze manier zou je alsnog een sportpredikaat kunnen behalen, mits je score uiteraard hoog genoeg is.

De IBOP proef is hier te downloaden voor de menners en hier voor de ruiters, zodat je deze thuis ook alvast kunt oefenen.

Hoe kan ik een sportpredikaat behalen?

Dit zijn de criteria om in aanmerking te kunnen komen voor een sportpredikaat:

DisciplineKlasse met aantal winstpunten
RuitersL2+5
MennersM+5 (dressuur) / Klasse M+ 3 (SWM)
Endurance/MenduranceKlasse II + 3
Springen0.80-klasse (C-pony’s) / 0.90-klasse (D-pony’s) + 10 winstpunten
1.00-klasse (paarden) + 5 winstpunten
Eventing (SGW)B+4 (pony’s en paarden)
IBOPA/AA score

Je kunt het sportpredikaat aanvragen als je kunt aantonen dat je pony daadwerkelijk op het gewenste niveau presteert, bijvoorbeeld door middel van een kopie van ‘Mijn KNHS’.

Daarnaast kun je ook een sportpredikaat behalen als de score van je IBOP-proef A of AA is. Deze score is vergelijkbaar met het niveau dat via KNHS-proeven bereikt moet worden.

Wat zijn de kosten?

  • Ruiters <18 € 7,50 per proef*
  • Ruiters >18 € 10 per proef*
  • Ruiters alle leeftijden € 5 springparcours (2 rondes)
  • Menners € 10 per proef*
  • Menners € 5 vaardigheid (2 rondes)
  • IBOP proef € 25
  • (IBOP Certificaat €15 leden, €20 niet-leden)
  • (Sportpredikaat €17)

* Niet-leden betalen een toeslag van € 2,50 per proef.

Opgeven kan door het ingevulde inschrijfformulier te sturen naar NFPSsport@gmail.com.
Het inschrijfformulier is hier te downloaden.

NB: Het inschrijfgeld graag vooraf overmaken  op bankrekening nr. NL62 RBRB 0969 2300 95 t.n.v. Ned.Fell Pony Stamboek te Boxmeer o.v.v. naam ruiter + naam pony.

Buitenrit

Wapenveld ligt in een bosrijk gebied en biedt daarmee de ideale gelegenheid voor een mooie buitenrit! Er liggen diverse ruiter- en menpaden vlakbij het wedstrijdterrein. Ben je meer een recreatieve ruiter/menner, of vindt je het leuk om zowel aan de wedstrijd als aan een buitenrit mee te doen?
Het is mogelijk om op eigen gelegenheid en verantwoordelijkheid een buitenrit te maken. Wij zullen je voorzien van een route.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes