NFPS Sportdag

Voor wie is de NFPS sportdag?

De sportdag is voor iedereen met een Fell pony, of je nu wel of geen lid bent van het stamboek.

Moet ik wedstrijdervaring hebben?

De wedstrijdrijders kunnen officieel via de KNHS starten, maar je mag ook onofficieel starten. Dit is dus een uitgelezen kans voor zowel jezelf als voor je pony om ervaring op te doen in een ongedwongen/gemoedelijke sfeer, met officiële jury’s waar je veel van kunt leren.

Wat kan ik allemaal doen op de sportdag?

De ruiters kunnen naar keuze 1 of 2 dressuurproeven rijden. Dit kan officieel (via KNHS) of onofficieel.  Daarnaast kunnen de ruiters nog deelnemen aan een springparcours, deze is onofficieel.

Menners kunnen ook naar keuze  1 of 2 dressuurproeven rijden. Ook dit kan officieel (via KNHS) of onofficieel. Daarnaast wordt er een onofficieel vaardigheidsparcours gebouwd.

Zowel de ruiters als de menners kunnen tevens deelnemen aan een IBOP-proef.

Welke proef moet ik rijden?

Je kunt je inschrijven t/m klasse Z. Je rijdt de KNHS-dressuurproeven. KNHS-leden vinden deze proeven in hun ‘Mijn-KNHS’. Niet-leden van de KNHS zullen wij na inschrijving de juiste proef/proeven toesturen per mail.

Hebben jij en/of je pony nog weinig wedstrijdervaring, dan raden we je aan de BB proef/proeven te rijden. Liever een proef zonder galop? Geef het even aan bij het inschrijven, ook dat is mogelijk!

Voor de jonge ruiters bestaat er ook de mogelijkheid om Bixie proeven te rijden.

Wat houdt de IBOP precies in?

De IBOP proef is een speciale proef waarbij je pony wordt beoordeeld op de volgende onderdelen:
Stap-Draf-Galop-Springen (ruiters) / vaardigheid (menners)-Houding/souplesse-Impuls-Geschiktheid/ karakter/werkwilligheid.

De menners rijden hierbij een dressuurproef en een vaardigheidsparcours, de ruiters rijden een dressuurproef en moeten 8 hindernisjes nemen.

Deze proef is met name interessant als je je pony al op een dusdanig niveau hebt getraind, maar niet officieel via de KNHS bent gestart. Op deze manier zou je alsnog een sportpredikaat kunnen behalen, mits je score uiteraard hoog genoeg is.

Hoe kan ik een sportpredikaat behalen?

Dit zijn de criteria om in aanmerking te kunnen komen voor een sportpredikaat:

DisciplineKlasse met aantal winstpunten
RuitersL2+5
MennersM+5 (dressuur) / Klasse M+ 3 (SWM)
Endurance/MenduranceKlasse II + 3
Springen0.80-klasse (C-pony’s) / 0.90-klasse (d-pony’s) 10 winstpunten
B-klasse (paarden) 5 winstpunten
SGWB+4 (pony’s en paarden)

Je kunt het sportpredikaat aanvragen als je kunt aantonen dat je pony daadwerkelijk op het gewenste niveau presteert, bijvoorbeeld door middel van een kopie van ‘Mijn KNHS’.

Daarnaast kun je ook een sportpredikaat behalen als de score van je IBOP-proef A of AA is. Deze score is vergelijkbaar met het niveau dat via KNHS-proeven bereikt moet worden.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes