Verkoopovereenkomst

Bij de aan- op verkoop van een paard of pony is het verstandig om een koopcontact op te stellen dat getekend wordt door zowel de koper als de verkoper. In zo’n contract kunnen allerlei zaken vastgelegd worden. Een basis koopcontract bevat in ieder geval gegevens van de pony en informatie over de betaling. Daarnaast kunnen er zaken in opgenomen worden over het gebruikersdoel waarvoor de pony geschikt geacht wordt, eventuele medische zaken, garantie enzovoorts.

Een koopcontract is een rechtsgeldig document waarmee u aan kunt tonen dat u een pony rechtmatig in uw bezit hebt gekregen. Dit in tegenstelling tot het paardenpaspoort; het paardenpaspoort is een verplicht document dat ten alle tijde bij de pony aanwezig moet zijn, maar geldt niet als eigendomsbewijs.

HIER vindt u een voorbeeld van een verkoopovereenkomst. Deze kunt u gebruiken bij de aan- of verkoop van uw pony’s. Uiteraard is het mogelijk om hier zaken aan toe te voegen of in aan te passen, al naar gelang de wens van koper en/of verkoper.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes