Fell Pony Sportdag 2018

Op zaterdag 7 juli 2018 vond de tweede Fell Pony sportdag plaats. Het was een zonovergoten dag, met veel gezelligheid. Het NFPS was te gast bij Manege de Schaapskooiruiters in Wapenveld. De bak lag er uitstekend bij, complimenten en veel dank aan de manege en hun medewerkers voor de uitstekende ontvangst en faciliteiten.

Wat houdt de Fell Pony sportdag in?

De Fell Pony sportdag is voor iedereen met een Fell pony, of je nu wel of geen lid bent van het stamboek. De ruiters kunnen naar keuze 1 of 2 dressuurproeven rijden. Dit kan officieel (via KNHS) of onofficieel. Daarnaast kunnen de ruiters nog deelnemen aan een springparcours, deze is onofficieel.

Menners kunnen ook naar keuze 1 of 2 dressuurproeven rijden. Ook dit kan officieel (via KNHS) of onofficieel. Zowel de ruiters als de menners kunnen deelnemen aan een IBOP-proef. Dit is een speciale proef waarbij de pony wordt beoordeeld op de volgende onderdelen: Stap-Draf-Galop-Springen (ruiters)- Balans-Houding/souplesse-Impuls- Geschiktheid/ karakter/werkwilligheid. De menners rijden hierbij alleen een dressuurproef, de ruiters rijden een dressuurproef en moeten een paar eenvoudige sprongetjes nemen. Klik op de linkjes voor de IBOP proef menners en de IBOP proef onder het zadel.

Dit zijn de vereisten om in aanmerking te kunnen komen voor een sportpredikaat:

DisciplineKlasse met aantal winstpunten
RuitersL2+5
MennersM+5 (dressuur)
Klasse II + 3 (SGMW)
Endurance/MenduranceKlasse II + 3
WesternLevel II + 3
SpringenB+10 (pony’s)
B+5 (paarden)
SGWB+4 (pony’s en paarden)
IBOPA/AA score

Je kunt het sportpredikaat aanvragen als je kunt aantonen dat je pony daadwerkelijk op het gewenst niveau presteert, bijvoorbeeld door middel van een kopie van ‘Mijn KNHS’. Daarnaast kun je ook een sportpredikaat behalen als de score van je IBOP-proef A of AA is. Deze score is vergelijkbaar met het niveau dat via KNHS-proeven bereikt moet worden.

Uitslagen tweede Fell Pony sportdag

Sommige deelnemers kwamen met verschillende pony’s aan de start. Uiteindelijk waren er 21 ruiters en amazones die gezamenlijk 35 proeven reden en/of een sprongetje waagden. Ook deden er 7 menners mee en werden er uiteindelijk 11 aangespannen proeven verreden. Hier vindt u een overzicht van alle uitslagen (Excelbestand). 

Tijdens de sportdag werden tevens twee predikaten uitgereikt. Joyce van de Hoogh behaalde met Leopold Lion van de Biestaete Hoeve in de aangespannen klasse M+5 dressuur en is inmiddels Z-startgerechtigd. Hiermee heeft Leopold Lion van de Biestaete Hoeve het sportpredikaat behaald.

Leopold Lion van de Biestaete Hoeve heeft door de inzet van Joyce de Hoogh het sportpredikaat behaald.

Restar Victor heeft hiermee twee nakomelingen met het sportpredikaat en verkrijgt daarmee zelf het prestatiepredikaat. Een bijzondere prestatie!

Restar Victor van dhr. Van Dongen heeft op basis van de sportprestaties van zijn nakomelingen het prestatiepredikaat verkregen.

Hieronder vindt u een foto-impressie van deze dag. 

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes