Sportpredikaten

Hoewel de Fell Pony van nature een allround pony is, zijn er in de loop der jaren toch steeds meer pony’s geweest die niet onverdienstelijk actief waren in de sport. Het NFPS heeft besloten om hiervoor sportpredikaten uit te gaan reiken. Pony’s die op een dusdanig niveau presteren in de wedstrijdsport, kunnen hiervoor beloond worden door middel van een sportpredikaat. Ouderdieren (hengsten en merries) kunnen in aanmerking komen voor een prestatiepredikaat, op basis van de sportresultaten van hun afstammelingen.

Behalve via de in de wedstrijdsport behaalde resultaten, is het ook mogelijk om een sportpredikaat te behalen door het succesvol afleggen van een IBOP-proef. De IBOP vindt plaats tijdens de Fell Pony Sportdag.

Een sportpredikaat behalen

Dit zijn de vereisten om in aanmerking te kunnen komen voor een sportpredikaat:

DisciplineKlasse met aantal winstpunten
RuitersL2+5
MennersM+5 (dressuur) / Klasse M+ 3 (SWM)
Endurance/MenduranceKlasse II + 3
Springen0.80-klasse (C-pony’s) / 0.90-klasse (d-pony’s) 10 winstpunten
B-klasse (paarden) 5 winstpunten
SGWB+4 (pony’s en paarden)

Men kan het sportpredikaat aanvragen als men kan aantonen dat de pony daadwerkelijk op het gewenst niveau presteert, bijvoorbeeld door middel van een kopie van ‘Mijn KNHS’.

Daarnaast kan men ook een sportpredikaat behalen als de score van de IBOP-proef A of AA is. Deze score is vergelijkbaar met het niveau dat via KNHS-proeven bereikt moet worden.

Overzicht van behaalde Sport- en prestatiepredikaten

Wilt u weten welke dieren er een sport- of prestatiepredikaat behaald hebben? Kijk dan hier? Behaalde Sport- en Prestatiepredikaten.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes