Overschrijving pony

Bij de aanschaf van uw Fell Pony adviseren wij om de pony op uw naam over te laten schrijven. In geval van nood (bijvoorbeeld wanneer een pony is losgebroken of bij een meldingsplichtige ziekte onder de paardenpopulatie) kan de overheid de gegevens van de laatst geregistreerde eigenaar bij ons opvragen.

Daarnaast is het natuurlijk voor het registratiesysteem van het stamboek belangrijk om te weten wie de huidige eigenaar van de pony is. Als u met uw pony wilt deelnemen aan een van onze keuringen is het verplicht om de pony voorafgaand aan de keuring op uw naam overgeschreven te hebben.

U stuurt het overschrijvingsformulier (HIER te downloaden) samen met het bewijs van inschrijving (ook wel ‘stamboekpapier’) van uw pony naar het stamboekbureau.
NB: T/m 2021 waren dit de welbekende gelamineerde certificaten.
Indien u dit papier niet heeft ontvangen van de vorige eigenaar vragen wij u foto’s van de eerste 2 pagina’s van het paspoort mee te sturen.

De pony wordt vervolgens overgeschreven op uw naam bij het stamboeksecretariaat en u krijgt een nieuw stamboekpapier met daarop uw eigen NAW-gegevens toegestuurd. Tevens krijgt u een door de stamboeksecretaris afgetekende sticker met uw NAW-gegevens meegestuurd, die u optioneel in het paspoort kunt plakken onder het kopje ‘eigendomsmutaties’.

De kosten voor het overschrijven van uw pony vindt u in de tarievenlijst.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes