Geldigheid UK deklicenties en UK paspoorten

Geldigheid UK deklicenties en UK paspoorten

De Brexit heeft consequenties voor de geldigheid van Engelse deklicenties en de afgifte van UK paspoorten in Europa.

Geldigheid UK licenties

Hengsten, met een UK deklicentie afgegeven vóór 1 januari 2021, mogen in Europa blijven dekken op die licentie. Het NFPS heeft dit nagevraagd bij RVO en deze licenties blijven voor onbepaalde tijd geldig.
De Fell Pony Society (FPS) staat op de Europese lijst van fokorganen in derde landen. Dit betekent dat de FPS bevoegd is om geldige documenten af te geven voor raszuivere dieren, zoals bijvoorbeeld een dekcertificaat. Dit mogen zij echter alleen doen voor dieren in het Verenigd Koninkrijk. De FPS mag vanaf 1 januari 2021 geen deklicenties meer afgeven aan hengsten binnen de EU! Hengsten met een UK deklicentie gekregen vanaf 1 januari 2021, mogen deze licentie alleen gebruiken voor dekkingen in de UK.

Wilt u een deklicentie bij uw hengst? Dan kunt u zich inschrijven voor de jaarlijkse hengstenkeuring van het NFPS om te proberen een Nederlandse deklicentie bij uw hengst te verkrijgen.

Geldigheid UK paspoorten

De FPS mag sinds de Brexit geen nieuwe paspoorten meer uitgeven voor dieren op het grondgebied van de EU. Het aanvragen van een UK paspoort is dus niet langer mogelijk. U kunt bij het NFPS een Nederlands paspoort aanvragen voor uw Fell Pony.

Engelse paspoorten die uitgegeven zijn toen het Verenigd Koninkrijk nog deel uitmaakte van Europa, blijven geldig. Uw dier moet, indien nog niet gedaan, wel geregistreerd worden bij een paspoort uitgevende instantie (zoals het NFPS). Bent u uw UK paspoort kwijt? Dan mag het NFPS een (Nederlands) duplicaat paspoort verstrekken. De FPS mag dit zelf niet meer.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes