Geregistreerde paardendierenartsen

Geregistreerde paardendierenartsen

Per 1 januari 2016 zijn de regels voor het chippen en schetsen van paardachtigen gewijzigd. Het is sinds die datum niet meer voldoende dat een pony gechipt wordt. Het is nu ook verplicht dat het dier geschetst wordt, óf er moeten foto’s gemaakt worden van het dier. Schets of foto’s moeten toegevoegd worden aan het paardenpaspoort. De paspoorten zijn ook gewijzigd.

Veel dierenartsen zijn wel bevoegd om te chippen, maar NIET bevoegd om te schetsen. Wanneer u in het verleden uw pony’s liet chippen door uw dierenarts, hou er dan rekening mee dat dit vanaf nu wellicht niet meer afdoende is! Op deze website vindt u een overzicht van erkende paardendierenartsen: https://www.pe-veterinair.nl/diereigenaar/zoek-in-de-registers?searchname=&searchcity=&searchregister=445 . Dit zijn dierenartsen die erkend zijn om paarden te mogen chippen en schetsen.

Wanneer u een veulen hebt dat gechipt en geschetst/gefotografeerd moet worden, neem dan contact op met het stamboeksecretariaat om te kijken wat voor uw situatie het handigst is. Uiteraard zal het net als voorgaande jaren ook mogelijk zijn om uw veulen op de merrie- en veulenkeuring in september te laten chippen én schetsen/fotograferen.

Wanneer u voor een ouder dier een (duplicaat) paspoort nodig hebt, zal er ook een schets of foto noodzakelijk zijn.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes