Nieuwe methode overschrijven pony op naam

Nieuwe methode overschrijven pony op naam

Met ingang van dit jaar zijn er nieuwe paspoorten voor paarden en pony’s geïntroduceerd. Het nieuwe paspoort bevat enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige versie. Zo worden de gegevens van de eerste eigenaar vanwege de privacywetgeving niet meer afgedrukt in het paspoort. De naam van de fokker wordt om diezelfde reden alleen nog maar vermeld als daar toestemming voor is gegeven.

Als NFPS kunnen wij door de veranderde regelgeving uitsluitend nog paspoorten uitgeven voor raszuivere Fell pony’s. Voor kruisingen en overige veulens ‘zonder papier’ verwijzen wij u graag door naar een van de grotere paspoort uitgevende instanties.

Het NFPS gaat vanaf nu een andere werkwijze hanteren voor het overschrijven van uw pony op naam. Voorheen kon u hiervoor het paspoort opsturen naar het stamboekbureau en werden de NAW gegevens handmatig in het paspoort verwerkt. Vanaf heden verloopt de overschrijving niet meer via het paspoort, maar krijgt het stamboekpapier een prominentere rol. Dit betekent dat het paspoort niet langer opgestuurd hoeft te worden en u dit dus ten alle tijde bij uw pony kunt houden.

Bij ‘Diensten – overschrijving pony‘ kunt u lezen hoe u een pony op uw naam kunt overschrijven.

Proudly powered by WordPress | Theme: HoneyPress by SpiceThemes